lauantai 5. joulukuuta 2009

"You've got to believe it before you can see it!"

Suomessa asuessani olin harvoin sairaana, varsinkin viimeisen vuoden aikana en muista olleeni flunssassa juuri ollenkaan, ehkä kerran jos sitäkään. Ranskassa asumiseni aikana olen ollut kipeänä suunnilleen 5-6 kertaa, ja joka kerralla oikein kunnolla, muutaman kerran kuumeenkin kanssa, vaikka ennen minulla ei ollut kuumetta juuri koskaan. Ehkä olen myös sairastanut sikainfluenssan tietämättäni, tai ehkä sairastan sitä nyt. No, terveisiä nyt kuitenkin sängyn pohjalta, laitan tänne tällä kertaa vähän vanhempaa tekstiä. Nämä ovat vaihto-oppilasaikani itsepsyykkauskirjoitelmia, joita olin raapustellut kalenterini sivuille:


"Anna itsellesi vapaapäiviä! Suunnittele tulevaisuutta sellaiseksi kuin sen haluat olevan. Usko unelmiisi. Olet lahjakas, kaunis ja mielenkiintoinen! Lue näytelmiä, tutustu kiinnostaviin ihmisiin ja katso erilaisia elokuvia. Keskity asioihin, jotka vievät sinua eteenpäin. Älä huolehdi muista tai tee asioita muiden takia, olet vastuussa itsestäsi ja vain itsestäsi. Vapauta itsesi vaatimuksista ja keskity mahdollisuuksiisi. Nuku hyvin. Älä lannistu äläkä jännitä liikaa; mikään ei ole niin vakavaa. Jos pistät sydämesi kaikkeen mitä teet, tapahtuu ihmeitä. Älä odota ihmeitä, tee ihmeitä. Vapaudu rajoittavista käyttäytymismalleista: ole riehakas, uskalla erottua, uskalla loistaa, uskalla olla oma luonnollinen, ihana, hurmaava, taitava, innostunut itsesi."

"Hengitä syvään! Sinun ei tarvitse kannatella ketään/mitään. Ota rennosti! Pidä huolta omista tarpeistasi! Saat mitä tarvitset, un pyydät sitä. Olet ihana ja ansaitset rakkautta ja huolenpitoa. Uskalla olla välillä huono, epävarma, väsynyt. Keskity siihen mikä on sinulle tärkeää! Ole yhteydessä sinulle tärkeisiin ihmisiin. Älä välitä liikaa siitä, mitä muut ajattelevat! Tanssi, kun huvittaa! Usko unelmiisi! Tee töitä sen eteen, että onnistut! Tee unelmakartta! Etene päivä kerrallaan, ei ole kiire. Olet sopivan ikäinen ja voit yhä päästä minne haluat."

No, jokainen lukija poimikoon näistä itselleen sopivat vahvistuslauseet, ainakin itselleni suurin osa toimii edelleen, vaikka vaihto-opiskelustani onkin jo pari vuotta. Olen kuitenkin onneksi edistynyt ainakin yhdessä asiassa, jonka mainitsin ihan kahteen kertaan: Uskon unelmiini. Ja uskon myös siihen, että aika lailla mikä vaan on mahdollista, kun siihen vain uskoo itse. Kerran yhdessä Loch Nessin hirviöstä kertovassa lällyperhe-elokuvassa pieni tyttö totesi aikuiselle miehelle: "You've got to believe it before you can see it!" Juuri näin!

Ei kommentteja: