keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Luomukauneuspäivitys


No niin, pieni päivitys deodorantti-, iho- ja meikkiasioista.

Kasvojen öljypuhdistus luomurypsiöljyllä toimii vaihtelevasti. Ehkä pitäisi vaihtaa öljyä? Aamuisin herään iho kohtuullisen hohtavana, mutta kun suoritan saman menetelmän öljyn kera, finnejä alkaa päivän mittaan ilmestyä eikä öljy imeydy. Ehkä pesu ei ole tarpeen aamulla? Toisaalta joskus kun jätin kasvojen puhdistuksen aamulla väliin, sain siitäkin näppyjä... Ehkä kokeilen "aamupesemättömyyttä" taas vähän aikaa, jospa öljyn kanssa se toimisikin. Kaipaan kirkasta järvivettä ja suomalaista (melko) puhdasta ilmaa...


Eilen meni hermot ja nappasin hyllystä poikaystäväni ostaman LUOMUsertifioidun vauvojen puhdistusmaidon, jonka hän oli ostanut valkoista nahkasohvaansa varten. Kyllä, luitte aivan oikein. Tosin allekirjoittaneella oli osansa siihen, että puhdistusmaito oli luomu, siis vain noin euro lisää hintaan! Ja siis ihan meidän ruokamarkettimme hyllyltä löytyi tämä luomuversio! No, palataan asiaan. Puhdistin huolellisesti kasvot sillä kahteen kertaan, huuhtelin vedellä (pullon kyljen suosituksesta huolimatta) ja laitoin luomurypsiöljyä kosteuttamaan. Tänä aamuna iho näyttää kyllä mielestäni vielä hieman paremmalta kun yleensä aamuisin, kosteutetummalta ja puhtaammalta. Hmm, siinä olisikin edullinen vaihtoehto puhdistusaineeksi, taisi olla vajaat 3 euroa hintaa 200 ml:n pumppupullolla. Ja merkki on siis nimeltään Bébé Cadum, jos jotain Ranskassa asuvaa kiinnostaa, Suomesta ei varmaankaan löydy... Katsellaan, taidan testata tätä vähän aikaa!

Deodoranteista: BcomBIO-sarjan luomudödö ei kyllä ihan täysin ole vakuuttanut minua, mutta se on ehdottomasti paras tähän mennessä, hienhajun huomaa vasta nukkumaan mennessä, kun haistaa kainaloita. (Poikaystäväni on kieltämättä hieman naureskellut tälle rennolle, erittäin suomalaiselle käytökselleni. Ranskalaisnaiset eivät kainaloitaan haistele, paitsi ehkä ihan salaa yksin kylppärissä.) BcomBIO:n dödössä on levitettäessä vahva mäntyinen haju, mutta se katoaa nopeasti, kun dödö kuivuu. Seuraavaksi ajattelin testata L'Occitanen ja Ushaïan luonnonmukaisia dödöjä, jälkimmäisiä saa myös meidän paikallisesta "Prismastamme". Ehkäpä sitten, kun olen varakkaampi, sijoitan myös Biothermin luomudödöön.


Phyt's-ripsivärini jatkaa menestyksekkäästi voittokulkuaan silmäripsissäni. Se on musta, tuuhea ja ihana. Olen enemmän kuin tyytyväinen, ja oli pakko käydä kommentoimassa sitä Uuden Mustan ja Kemikaalicoctailin sivuillakin, kun siellä oli asiaa luonnonmukaisista ripsareista. Olen ihan varma, että Phyt's olisi pessyt muut tuotteet mennen tullen, niin onnelliseksi se on ainakin minut tehnyt! Olen hassu pieni blondi, tulen onnelliseksi pienistä asioista. Seuraavaksi toivon tulevani onnelliseksi täydellisen värisestä huulikiillosta, joka korvaa ah-niin-rakkaan Bootsin 17-huulikiiltoni, jota saa vaan Englannista. En edes linkitä sitä, koska se on tavallista pahiskosmetiikkaa, heh heh. Mutta kun varastoni viimeinen tuubi loppuu, lupaan etsiä ja löytää luonnonmukaisen version, ehkä Couleur Caramelilta? Aamen.

2 kommenttia:

Stazzy kirjoitti...

Ushuaian luomudödö ei ole mistään kotoisin. Se on tosiaan vain deodorantti, ei antiperspirantti. Käytän miksattuna toiseen, tehokkaampaan, koska tuoksu on ihan mukava :P

Mademoiselle Fromage kirjoitti...

Ai, kiitos tiedosta, en tosiaan vielä ole kokeillut, mutta nyt tuo BcomBIO-sarjan "Deodorant longue durée" on alkanut toimia, kirjoittelen siitä lisää kun on muutakin luomukauneussanottavaa... :)