keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Luomua eri muodoissa


Aamiaiseni on viimeaikoina ollut luomumysliä (jota olen tuunannut hieman lisäämällä luomukaurahiutaleita ja luomurusinoita) luomumaidon ja luomumustikkahillon kanssa. Olen ihan rakastunut tähän nimenomaiseen mustikkahilloon, vaikka sen sisältämästä raakaruokosokerista voi tietysti olla montaa mieltä. No, se on ainakin luomua, ja vieläpä aivan älyttömän hyvää! Tein pari päivää sitten lenkin jälkeen minulle ja mukaan suostuttelemalleni ranskalaisherralle kotiin päästyämme "smoothien", joka sisälsi luomumustikkahilloa, kolme luomubanaania (jotka olivat lisäksi reilun kaupan, jee!) ja pienen lorauksen luomumaitoa. Kavereilta synttäreillä saadut shekit ja setelit ovat pinossa odottamassa, koska en ole vielä ostanut synttärilahjaksi pyytämääni tehosekoitinta. Tällä kertaa tein siis "smoothien" pilkkoen, survoen ja vatkaten. Hyvää tuli!


Tällä hetkellä hankimme luomuna jo melko suuren osan ruuasta, sillä ostamme marketissa luomuna ainakin maidon, fromage blancin (maitorahkamainen juttu), pastan, quinoan, kokojyvävehnäjauhon, kaurahiutaleet, myslin, punajuuret, banaanit, mustikkahillon (hih ja oih), rusinat, pastakastikkeen ja sinapin. Voisin arvioida, että ehkä jo melkein puolet ruokaostoksistamme on luomua. Ja ruuan hinnaksi tulee noin kahden ja puolen viikon ajaksi sellainen 130-150€! Ei paha. Saamme usein oman pikku pihakanalan munia poikaystäväni vanhemmilta ja toisinaan myös oman kasvimaan kasviksia.


Olen satsannut hitusen rahaa luomukosmetiikkaan lähiaikoina. Hankintojani ovat olleet Melvitan puhdistusmaito (2 in one cleansing milk, n.12€/200ml), Melvitan Apicosma-kasvovoide (Nourishing cream, very dry skin n.15€/50ml) ja Natessancen Bio Karité-voi (n.8€/100g), kaikki sertifioitua luomukosmetiikkaa. Olen saanut kasvojen ihon parempaan kuntoon noilla Melvitan tuotteilla. Karité-voihinkin olen tyytyväinen, vaikkei se vastoin lupauksiaan pehmitäkään ihan kaikkein kuivimpia kohtia, kuten kantapäitä. Luottodeodoranttini BcomBIO-sarjan luomudödö, "deodorant longue durée" toimii edelleen hyvin ja pitää kainaloni hajuttomina koko päivän, jopa hikoilun jälkeen.

Uusin löytöni on Melvitan hoitoaine (Family Untangling Balm), joka on toiminut tosi hyvin, vaikka minulla oli huono kokemus toisesta Melvitan hoitoaineesta nimeltään Capiforce Untangling Conditioner. Uuteen hoitoaineeseen olen tosi tyytyväinen, ja pakkaus on kerrankin tarpeeksi iso, ettei tarvitse ostella koko ajan uutta; 500 millilitraa!


Vielä erikseen pitää iloita ja häpeilemättä mainostaa Phyt's:in luomuripsiväriä (Mascara Multi-Effets), jonka olemassaolo on ihana asia. Seuraavaksi hankintalistalla on luomuhuulikiilto! Ja tämän tekstin kuvissa muuten mukana myös orkideamme, joista toinen on tehoelvytyksessä lähes homehduttuaan ja toinen puskee uutta kukkaa innoissaan!

Ei kommentteja: