keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Pilkahduksia kaatosateen keskeltä


Tänään täällä sataa aivan kaatamalla, mutta olen onneksi itse hieman paremmissa tunnelmissa. Sain vahvistuksen ilmaisesta ja palkattomasta, mutta ehkä uusia työmahdollisuuksia poikivasta teatterityöpajasta. Se pidetään täällä pikkukaupungissa, mutta osallistujina on varmasti monia lyonilaisia näyttelijöitä, eli uusia kontakteja luvassa! Lisäksi saan jotain tekemistä kotona masentumisen tilalle, ja siitä seuraa tosiaan ehkäehkä jotain prokkista ensi vuodelle. Jeah!

Myös hakemastani hôtesse-duunista (eli PR-emäntä-flaijerijakaja-tms.) vastattiin ja pyydettiin täyttämään lomake ja lähettämään kuvia. Vaikka meikätyttö kirjoittikin niille hieman epäasiallisesti, että "antanettehan, Mademoiselle X, minulle anteeksi mahdolliset kirjoitusvirheet, sillä persoonallisuuteni korvaa täydellisesti pienet kieliopilliset puutteeni." Poikaystävän ollessa töissä en jaksa soitella tai mailailla muille ranskiksille ja kysyä korjausapua, joten päätin vaan olla "rehellinen", naamioiden sen kuitenkin tuolla lailla kohteliaaksi, ranskisten mieliksi. Pikkuisen tuli kyllä halpa olo, kun piti kumarrella ja pyydellä anteeksi tuollaisen duunin takia, mutta helppoa rahaahan siitäkin sitten saisi.

Kuva http://fr.wikipedia.org/wiki/Kalevala

Tänä iltana Lyonissa esiintyy tuttavani johtama kuoro, joka laulaa myös joitakin suomalaisia lauluja. Kuoronjohtaja kävi myös äskettäin Suomessa musiikillisella tutkimusmatkalla, ja saan varmaan kuulla reissusta sitten keikan loputtua. Olen suunnitellut, että jossain vaiheessa teemme tämän Suomi-fanimimmin kanssa jonkun Kalevala-aiheisen spektaakkelin, jossa minä lausun ruonoja ja kuoro veisaa taustalla. Olisi aika hauskaa, ja tuollaiseen voisi varmaan jopa hankkia jotain rahoitusta EU:lta. No, ehkä joskus toteutamme hänen kanssaan tämän mahti-idean.

Tässä vielä pari ihanaa synttärikorttia, jotka sain huhtikuussa. Kiitos erityisesti mummille kauniista ruusukortista!

Ei kommentteja: