maanantai 21. kesäkuuta 2010

Ihan jees meininkiä Lyonissa


Takana on viikko esityksiä ja improvisaatiokursseja, ja fiilis on hyvä. Tuntuu vihdoin siltä, että olen lunastanut paikkani täällä Ranskassa myös ammatillisessa mielessä! Lyonilaiseen teatteriin saapui reilut 200 katsojaa per ilta, torstaina olin aika huono, (siis omasta mielestäni) mutta perjantaina sain vihdoin itsestäni irti enemmän ja draivi oli todella hyvä. Viidennen kerran kumartamassa ollessa ja yleisön huutaessa bravoota oli kyllä aika mieletön fiilis!

Improvisaatiokurssitkin onnistuivat loistavasti, lähihoitajaopiskelijat tykkäsivät kovasti improilusta pienen alkujännityksen jälkeen. Heillä oli nimittäin ollut aikaisemmin tänä vuonna klovnikurssi, jonka opettaja oli ollut autoritäärinen ja vihainen, kamalaa! Sain toden teolla tehdä töitä ja rohkaista opiskelijoita, jotta he innostuisivat improilemaan, mutta lopuksi tuntui etteivät he olisi halunneet lopettaa!

Tänään vedän viimeisen koreografia-aiheisen tanssikurssin, ja esitys on sitten Fête de la Musique- tapahtuman yhteydessä Lyonissa tänä iltana.


Kaipaan seuraavia asioita:

- Uintia kesäisessä suomalaisessa järvessä (vaikka kylmässäkin)

- Päivää, jolloin voi olla kahdestaan yhden kivan tyypin kanssa ja tehdä kaikkea spontaania ja ottaa rennosti ja jutella ja nauraa yhdessä

- Hierontaa, saunaa ja jonkun muun vetämää tanssituntia

- Ihan omaa kotia, jossa voisi asua 100-prosenttisesti, eikä tarvitsisi aina raahata tavaroita paikasta toiseen

- Lähisukua ja rakkaita ystäviä Suomessa....


Edessä on myös päätös siitä, jatkanko osa-aika-asumista Lyonissa vai en, ja missä kämpässä. Tässä kämpässä huonot puolet ovat:

- kämppäkaverini polttaa tupakkaa välillä ikkunan ääressä niin että savu tulee sisään, enkä usko että saan häntä muuttamaan tapojaan
- huoneessani on liukuovi (yksityisyys tai äänieristys olematon), eikä omaa ikkunaa
- ylämäen kiipeäminen on välillä väsyttävää

Hyvät puolet taas ovat:

- en ole sitoutunut tähän kämppään virallisesti mitenkään, eli ei tarvitse tehdä virallista kahden vuoden sopimusta jne.
- hinta on ihan kohdallaan (toisaalta vastaavalla hinnalla voisi ehkä saada paremmankin huoneen)
- kämppikseni kanssa on rento meininki, ja tuntuu, että muuten tämä meidän järjestely toimii hyvin

Blääh, apua, kertokaa mitä mie teen... Toisaalta en vielä tiedä syksyn rahatilanteestani kauheasti, kun nyt lähiaikoina kaikki tämän hetken prokkiset ovat vieneet voimat uusien duunien hankkimiselta. Tiedän varmasti ainakin lastenmusikaaliduunin ja muutaman teatteriseurueeni esityksen (mikäli ehdin palkallisilta musikaalitreeneiltä niihinkin treeneihin, joista ei rahaa heru), ja sitten on ehkä luvassa myös lisää teatterikursseja lähihoitajaopiskelijoille pikkukaupungissa, ehkä viikottaisia tanssitunteja Lyonissa, ja muuta en sitten tiedäkään. Katsellaan, ehkä saan taas tällä viikolla työnhakuun uutta energiaa. Ja oivalluksen siitä, mitä haluan tehdä asumisen suhteen...

2 kommenttia:

Aino V kirjoitti...

Mahtava homma, toivottavasti sama draivi jatkuu!
Autoritäärinen ja vihainen klovniopettaja?! Mikä absurdi yhdistelmä ! :/

Mademoiselle Fromage kirjoitti...

Eikö olekin! :D Voi raukkoja, olivat joutuneet sellaisessa ilmapiirissä yksin omaa punanenähahmoa rakentamaan yleisön eteen... Ja kiitos, mäkin toivon samaa, mutta kyllä asioita näyttäis nyt alkavan tapahtua yhä enenevissä määrin! :)