keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Hyväksy se mitä elämä antaa sinulle


Teen tarot-korttipöydän itselleni ja kehoitan samalla kaikkia vannoutuneita skeptikkoja hymyilemään ja ottamaan rennosti! Availen kortit tässä samalla ja kirjoittelen niistä muutamia hyviä kirjassani sanottuja asioita tänne. Pääosassa siis oikeastaan Gerd Zieglerin teos "Tarot - sielun peili". Suosittelen!

1. Kortti - Menneisyys tai se, mikä on juuri päättymässä: Lanttien Ritari

Rahasijoitukset, sadonkorjuu, työ ja raadanta. -- Nyt sinun on aika käyttää kykyjäsi jollain tavalla. Edessäsi olevat tehtävät ovat suuria ja vaativat kaikkien voimiesi käyttöä. Jos ponnistelet, palkkiona saat runsaan sadon. -- Jokainen eteeni tuleva tehtävä tuo mukanaan myös tuon tehtävän suorittamiseen tarvitsemani voiman.


- Todella osuva! Raadanta alkaa olla ohi ja vihdoin voin nauttia taistelun hedelmistä! Töitä alkaa olla koko ajan enemmän, kielikin sujuu hyvin, ystäviä on löytynyt ja oma elämä käynnistynyt!

2. Kortti - Nykyisyys : Sauvojen kakkonen, Herruus

Dynaaminen tienraivaaja, tilanteen herruus tai hallinta. -- Oinas on uranuurtaja, joka alituisesti etsii uusia etenemistapoja. -- Nuolenpäät viittaavat tuhon mukanaan tuomaan uudistumiseen. -- Miten voimakkaasti vaikuttavia muutoksia matkan varrella tapahtuukin, uranuurtajan tasapaino ei horju. -- Kun hyväksyt erimielisyydet ja ristiriidat, ne voivat ratketa tavalla, joka muuttaa näkökulmaasi asioihin ja laajentaa sitä. -- Luota omaan energiaasi. Älä tee mitään vääriä kompromisseja! -- Löydän tällä hetkellä tarvitsemani voiman omasta keskuksestani.


- Joitakin hyviä pointteja, en halua nyt esimerkiksi hankkia ajokorttia ja muuttaa takaisi pikkukaupunkiin - se olisi väärä kompromissi. Haluan kuunnella sisintäni ja löytää jonkun uuden, ehkä yllättävänkin ratkaisun!

3. Kortti - Tulevaisuus tai se, mikä on juuri alkamassa: Maljojen Kuningatar

Avoimesti näytetyt tunteet, rehellisyys. -- Kuningatar on kosketuksissa omiin tunteisiinsa ja näyttää ne avoimesti ja aidosti. Hänen ympärillään olevat ihmiset eivät aina ymmärrä häntä, mutta se ei ole hänelle ongelma. Kuningatar ei tee kompromisseja tunne-elämässään. Jos hän tekisi niin, hänen täytyisi kieltää itsensä ja hän saattaisi menettää kauneutensa hehkun. -- Luota tunteisiisi! Elä sopusoinnussa niiden kanssa! -- Avoimuuteni ja elinvoimani tekevät minusta kauniin.


- Toivottavasti muistan jatkossakin tämän, tiedän nimittäin, että vääränlaisessa ympäristössä (eli pikkukaupungissa) tukehdun ja elinvoimani ja elämäniloni hiipuu. Äsken puistojameissa tajusin, että tarvitsen juuri sellaista luovuutta ja spontaaniutta elämääni! Enkä edelleenkään halua tehdä vääriä kompromisseja. Luulenpa, että poikaystävänikin rakastaa minussa juuri sitä säteilyä, jonka säilyttämiseen tarvitsen olosuhteet, joissa voin toteuttaa itseäni ja inspiroitua ympäristöstäni.

4. Kortti - Mitä tehdä: XV, Paholainen

Uutta synnyttävä energia, uusi elinvoima (hih, juuri kun puhuin elinvoimasta!), luova energia, yksilöllisyys. -- Vain ymmärtämättömät ihmiset ovat kuolemanvakavia ja täysin samaistuneita omiin ajatuksiinsa ja tekemisiinsä. -- Jokainen halu, tunne tai teko, jolla jotenkin vangitsemme itsemme johtaa vain turhautumiseen ja kärsimiseen. Mitä suuremmaksi ymmärryksesi kasvaa ja mitä tietoisemmaksi tulet, sitä enemmän voit nauttia. -- Jotkut ihmiset saattavat demonisoida sinut, haluavat nähdä sinussa paholaisen. Kohtaa heidät humoristisesti ja keveästi. Hyväksy se mitä elämä antaa sinulle. Pidä jalkasi maassa! -- Olen oman elämäni herra.


- Jos minusta tuntuu joltain, saan toimia sen mukaan omassa elämässäni, vaikka ympärillä olevat ihmiset olisivat eri mieltä. Toisaalta ratkaisut, jotka perustuvat menettämisen pelkoon tai kuvitelmaan siitä, että voin kontrolloida toista ihmistä ovat kaukana siitä, millainen minä haluan olla. Pitää vissiin ainakin hyväksyä se, mitä elämä antaa. On niin helppoo olla onnellinen, laulaa se Olavi Uusivirtakin...


5. Kortti - Ulkopuolelta tuleva auttava tai häiritsevä energia: Lanttien yhdeksikkö, Saavutus

Kasvu; sitoutuneisuus; mitä enemmän annan, sitä enemmän saan. -- Suurin elämän meille asettama tehtävä on se, että oivallamme mitä ja keitä todella olemme. -- Jos tietämyksesi ja luovuutesi tulevat rakkaudesta, hyödyt kaikista elämäsi tilanteista. -- Tiedätkö, mikä on elämäsi korkein päämäärä? Mieti tarkoin onko se, mitä nyt pidät saavutuksena tasapainossa lopullisen päämääräsi kanssa. -- Kaikki, mitä tänään tapahtuu on parhaaksi kasvulleni.


- Hmm. Pitää vähän sulatella tätä. Ehkä se auttaa, että tiedän mitä haluan tehdä elämässäni ja millaisessa ympäristössä. Toisaalta juuri se on pistänyt minut myös tähän hankalaan tilanteeseen, jossa en oikein pysty asumaan pikkukaupungissa...

6. Kortti - Suurimmat toiveet tai pelot: VII, Vaunut

Uusi alku, muutos parempaan, itsetutkiskelu. -- Kun ajaja on kerran päättänyt lähteä, paluuta ei ole. Mikään ei voi estää matkaa. -- Mitään ei pitäisi päättää hätäisesti. Kaikki asiat vaativat tarkkaa tutkiskelua ja valmistelua. Mutta kun pohjatyö kerran on tehty, uuden alkamista ei saisi tarpeettomasti lykätä. -- Tuleva muutos aloittaa elämässäsi myönteisen, positiivisen vaiheen. (Jo oli aikakin!)-- Oletko valmis jättämään taaksesi vanhan ja aloittamaan uuden? Etsi tai luo itsellesi rakastava, turvallinen ympäristö, jossa voit suunitella muutosta. Myös kehosi tarvitsee nyt huomiota ja toimintaa. -- Laitan elämäni järjestykseen ja valmistaudun uuteen alkuun.


- Tässä on sekä pelkoja että toiveita, pelkään kyllä muutosta - sitä, että vaunut lähtevät täysillä liikkeelle eikä paluuta ole. Mutta samalla toivon, että asiat muuttuisivat, että alkaisi jokin uusi ihana vaihe, jossa ei enää tarvitsisi taistella ja kompastella näin paljon. Tällainen positiivinen vaihe on todella jo alkanu monilla elämänalueillani, mutta sen negatiivinen seuraus on ollut etääntyminen parisuhteestani.


7. Kortti - Tulos tai seuraus: XI, Intohimo

Moniulotteinen luovuus, lahjat, voima, vanhoista peloista ja ehdollistumista irti pääseminen. -- Ihmisen sisällä olevaa eläintä ei kesytetä taistelemalla sitä vastaan vaan antautumalla sille. Tässä prosessissa saamasi voima auttaa sinua voittamaan vanhat pelkosi ja isteäsi rajoittavat ehdollistumat. -- Millä elämäsi alueella haluaisit elää täydemmin? Mikä on estänyt sinua tekemästä niin menneisyydessä? Oletko valmis toimimaan uudella tavalla?
Koe tietoisemmin kaikki, mitä sinulle tapahtuu. Usien koemme esimerkiksi surun, tuskan, raivon ja pelon tunteet esteiksi vain siksi, ettemme koskaan ole oppineet käyttämään niitä voimana. -- Nautin elämästä täysin siemauksin.


- No, tietoisuus ei koskaan ole pahaksi, eikä peloista ja ehdollistumista irtipääsykään. Muuten aika korkealentoista.

Tulipas pitkä teksti, onnittelut jos joku jaksoi lukea tämän kokonaan! Ja saa kommentoida, jos huomasitte jotain elämää suurempia viisauksia, jotka jäivät minulta huomaamatta...

2 kommenttia:

kuunsisar kirjoitti...

Hei,
hieno ja kiinnostava Tarot-teksti!

Tässä joitakin kohtia, jotka nousivat esiin lukiessani sitä:

Oinas on uranuurtaja, joka alituisesti etsii uusia etenemistapoja.

(tämä vaikuttaa mielestäni varsin osuvalta luonnehdinnalta, ei vain tähän hetkeen vaan laajemminkin koko elämäsi tapaan)


Kun hyväksyt erimielisyydet ja ristiriidat, ne voivat ratketa tavalla, joka muuttaa näkökulmaasi asioihin ja laajentaa sitä.

(ristiriitojen paras ratkaisu ei ole välttämättä se, jonka ensimmäisissä tunnepurkauksissamme koemme ainoaksi oikeaksi)


Jos tietämyksesi ja luovuutesi tulevat rakkaudesta, hyödyt kaikista elämäsi tilanteista

( oman kokemukseni mukaan niin totta aina ;>)

Jokainen halu, tunne tai teko, jolla jotenkin vangitsemme itsemme johtaa vain turhautumiseen ja kärsimiseen. Mitä suuremmaksi ymmärryksesi kasvaa ja mitä tietoisemmaksi tulet, sitä enemmän voit nauttia.

(vaikeita mutta tärkeitä asioita, näitä opettelemme kaikki koko elämämme ajan ...)


Hyväksy se mitä elämä antaa sinulle.

(aina voi löytyä ylläriratkaisuja,kuten kirjoitat itsekin, minun kohdallani ne ovat yleensä olleet ennen kaikkea oman asenteeni muutoksia ja niiden mukana tuoma asioiden ratkeaminen tai ainakin keveneminen)


Pidä jalkasi maassa

(vaikka samalla pääsi pilvissä! Molempia tarvitsemme ;>)

Rakkautta,
hellittämisen hellyyttä ja elämänvoimaa sinulle
täältä bambi-perheen kotimetsästä!

Mademoiselle Fromage kirjoitti...

Kiitos kiitos, rakas kuunsiskosein!! :) Ihania ja viisaita sanoja, pidän ne mielessä! Rakkautta ja halauksia sinne, ja terveisiä bambiperheelle!! :)