lauantai 11. syyskuuta 2010

Kuusi vaatetta ja pari muuta kulunutta riepua


Osallistun Uuden Mustan kuuden vaatteen haasteeseen, jossa syyskuun aikana on tarkoitus selvitä kuudella vaatekappaleella, mukaanlukien legginssit ja pitkähihaiset, mutta poislukien kengät, alusvaatteet, huivit ja vastaavat asusteet sekä ulkotakit. Tarkoitus on saada ihmiset pohtimaan, kuinka paljon vaatteita me lopulta tarvitsemmekaan ja voisiko elämää muutenkin yksinkertaistaa. Suosittelen, tämä on ollut yllättävän helppoa ja jopa helpottanut elämää; olen lakannut käyttämästä aamulla liikaa aikaa vaatevalintojen pähkäilyyn.

Yllä olevassa valokuvassa näette valikomani, jonka esittelen alla vasemmalta oikealle! Huomasin ilokseni, että suurin osa on kierrätettyä:

1. Pariisin vintageliikkeestä ostettu perhosmekko (10€ muistaakseni)
2. Hietsun kirppikseltä Helsingistä ostettu harmaa puuvillaneule (3€)
3. Rakkaalta ystävältä saatu merenvihreä mekko/toppi (0€ ja bonuksena vielä, että ajattelen ystävääni koko päivän ajan)
4. Lyonin second hand-kaupasta ostettu raidallinen ja hieman glitteröity mekko/toppi (3€)
5. Pinkki pitkähihainen puuvillapaita, josta olen tehnyt neuleen saksien kanssa (kuvassa eri neule, oikea on väärässä kodissa)
6. Kuvasta ulkopuolelle jätetyt mustat legginssit, joita on kolmet (säännöt antavat luvan käyttää samanvärisiä ja identtisiä vaatteita)

Pariisissa on paljon ekovaatekauppoja


Haasteen hankala puoli on se, että täällä kaakkois-Ranskassa lämpötilat vaihtelevat melkoisesti; varhain aamulla saattaa olla +13°C ja sitten iltapäivällä auringossa +30°C. Olen onneksi oppinut sietämään kuumiakin lämpötiloja legginseissäni ja pärjännyt toistaiseksi hyvin viileämmissäkin säissä takin ja huivin avustuksella. Jos sää tosin tästä vielä kylmenee, niin joudun joko luopumaan haasteesta tai laittamaan toppahousut jalkaan. No, nyt on vielä kovin kesäistä, joten valitsemani vaatteet riittävät mainiosti.

Miksi mä tykkään aina eniten kaikenlaisista hulluista esiintymisvaatteista? Saako puuhkaa käyttää myös arkena?


Kun luin haasteesta ensimmäisen kerran, tajusin, että olen huomaamattani ruvennut hamstraamaan vaatteita. Osin tämä johtuu siitä, että luovuin suuresta osasta vaatteitani ennen muuttoa Ranskaan, ja osin myös siitä, että Lyonissa ei ole niin montaa käytettyjen vaatteiden kauppaa, josta löytäisi kivoja vaatteita kohtuuhintaan. Tosin en ole varmaankaan vielä edes löytänyt niitä kaikkia.

Kuten olen varmaan joskus maininnutkin, käytettyjen vaatteiden osto ei ole täällä yhtä pop kuin Helsigissä - paitsi boheemissa Croix Rousse-kaupunginosassa. Kirppikset taas löytää tuurilla, sillä ne ovat enemmän tapahtumanomaisia kuin pysyviä. Tänä kesänä ei ole tullut törmättyä yhteenkään. Joka tapauksessa, lupaan täten lopettaa hamstraamisen, vaikka se tuntuukin luvallisemmalta, kun ostaa pelkästään käytettyjä vaatteita.

Lopuksi kuva vaatepinosta (plus yhdet kengät, ja kuuteen vaatteeseen poimimani mekko-toppikin näyttää olevan mukana!),hamstrasin sen kerran Lyonilaisesta second hand-putiikista noin parinkympin yhteishintaan, juuripa Croix-Roussesta:


Ja vielä pusu Helsingissä, plus kirppislöytökorvikset ja lila huivi Lyonista, Helsingin UFF:in turkoosi takki (riistäjiä ovat juu, mutta ovatpahan ainakin käytettyjä vaatteita), Berliinin UFF:in turkoosinvihreä villapaita ja Sanofloren kasvopesun sekä BcomBion kasvovoiteen hellimä ihana iho vuosien näpyistä kärsimisen jälkeen. Oih.

4 kommenttia:

Daniela kirjoitti...

Itseltäni kuuden päivän haaste jotenkin pyyhkäisi ohi, vaikka siitä niin monessa blogissa (ja muussa mediassa) toitotettiin. Ensin ajattelin, että hyppäisin mukaan jälkijunassa, mutta sitten keksinkin, että ehkä voisin mieluummin ottaa kuukauden mittaisen seurantajakson ja tarkastella, kuinka montaa eri vaatekappaletta tuleekaan käytettyä. Siitä minulla ei meinaa ole mitään hajua :)

Mademoiselle Fromage kirjoitti...

Hih, toi on hyvä idea kans!! Ajaa varmaan saman asian lopulta! Ja sit voi ehkä taas roudata muutaman kaapin takanurkassa lojuvan vaatteen kirppikselle, kun huomaa mille on käyttöä ja mille ei! :) Bisous!!

Daniela kirjoitti...

Hah, "kuuden päivän haaste" meinaa toki kuuden VAATTEEN haastetta ;) Vaikka eiköhän tuosta jyvälle päässyt!

Tuo kirppispointti on hyvä! Itse ajattelin myös, että tuosta hahmottuisi mitä / minkätyylisiä vaatteita tulee käytettyä eniten. Ei sitten tulisi vaateostoksilla heräteostoshuteja :)

Halit sateisesta (Keski)Suomesta!

Mademoiselle Fromage kirjoitti...

En edes huomannut virhettä, näin ne ihmisaivot toimii hienosti! :) Hali!!