maanantai 7. helmikuuta 2011

Epäpäivä


Nukuin pitkään pikkukaupungissa poikaystäväni sängyssä ja kun heräsin, minussa ei ollut yhtään energiaa. Olin niin sanotusti epäenerginen. Siirryin hidastempoisesti keittiöön tekemään aamupirtelöä. Laitoin tehoseikoittimeen epäluomua persiljaa, epäluomua viinirypälemehua, epäluomua pakastepinaattia, puolikkaan epäluomun sitruunan, epäluomubanaanin ja VALMISTA epäluomua Tropicanan vadelma-mansikkasmoothieta. Surruttelin surutta kaiken tämän pirtelön muotoon ja join sen. Annoin vielä poikaystävällekin lasillisen.

Epäterveellisiä asioita


Olin epätehokas. Selvittelin sairasvakuutus- ja sosiaaliturva-asioita netistä, mutten mennyt virastoon hoitamaan niitä. En tullut netissä yhtään viisaammaksi, enkä muutenkaan onnellisemmaksi. Kaikki sivustot olivat monimutkaisia ja epäselviä. Sain selville keskustelupalstojen kysymystulvasta, etteivät ranskalaisetkaan olleet selvillä näistä asioista. Eivätkä kaikista muistakaan asioista. Kuten esimerkiksi oikeinkirjoituksesta. Luin blogeja ja himoitsin herkullisia, eksoottisia ja terveellisiä reseptejä. En kuitenkaan laittanut ruokaa. Tein tanssitunneille läsnäololistan. En printannut sitä.

Luin lisää blogeja. Ahdistuin kemikaalien ja epäterveellisten asioiden paljoudesta. Katselin kalliita lyonilaisia asuntoja netistä. Katselin lisää sairasvakuutuksia.

Epäkäytännöllisiä penkkejä


Nälkäisyys lisääntyi. Jääkaappi oli melko tyhjä, koska lämmitysjärjestelmän rikkinäisyys oli ajanut poikaystäväni pitkäksi aikaa luokseni evakkoon. Löysin kaksi kananmunaa, sipulin, juustoraastetta ja riisikakun. Tein munakkaan ja ajattelin paleo-ruokavaliota, jossa syödään vain kivikauden aineksia. Söin silti myös riisikakun. Onkohan sipuli kivikautinen ruoka?

Ajattelin suihkussa käymistä. En ollut nimittäin käynyt suihkussa. Motivoin itseäni tekemällä epäluomumaidosta, epäluomukaakaojauheesta ja epäluomuhunajasta mukillisen kaakaota. Join sen ja katselin facebookin statuspäivityksiä. Sain selville, että ystäväni aviomies sai auton. Olin hetken tyytyväinen heidän puolestaan. Sitten epätyytyväisyys kasvoi jälleen.

Epätavallinen tarra


Menin suihkuun. Kävin melko pitkässä ja epäekologisessa suihkussa. Tosin tätä päivää edeltävänä päivänä en ollut käynyt suihkussa ollenkaan. Imin ihooni klooria ja muita veteen sekoitettuja epäterveellisiä kemikaaleja, sekä hengittelin niitä höyryn muodossa.

Epämukavat korkokengät


Suihkun jälkeen palasin tietokoneeni ääreen. Tarkistin sosiaaliturva-asioihin erikoistuneen viraston aukioloajat. Se oli mennyt kiinni 20 minuuttia sitten. Rupesin täyttämään sairasvakuutuslomakkeita internetissä. En ymmärtänyt kaikkia kysymyksiä.

Huomasin, että kello on paljon. Kello oli niin paljon, etten ehtinyt enää aikaisemmalle joogatunnille. Jatkoin istumista epäryhdissä tietokoneen ääressä. Poikaystäväni tuli kotiin. Tein itselleni uuden epäluomukaakaon. Epäonnistuin sairasvakuutuslomakkeen lähettämisessä internetissä. Hain kaapista epäluomuja suklaatryffeleitä ja konvehteja. Söin niitä neljä. Viisi.

Epäolennainen kuva


Poikaystävä otti minut mukaansa kauppareissulle, joten jätin toisenkin joogatunnin väliin. Vihannesosastolla sellerin yllä oli kaksi hintamerkintää, kappalekohtainen ja kilokohtainen. Luotin niistä ensimmäiseen. Perässämme ollut pitkä kassajono odotteli, kun juoksin sitten punnitsemaan sen. "Unohtuiko punnitseminen?", kysyi nuori punnitsijapoika naureskellen, kun saavuin takaisin vihannesosastolle juosten.

Kotimatkalla eräs ystävä ilmoitti tekstiviestitse, ettei tule pyynnöstäni huolimatta tapaamaan minua huomenna viidentoista minuutin kävelymatkan päähän sieltä, minne hän aikoo mennä sen sijaan.

Epäystävällisen näköinen pikkulintu


Illalla en kokannut. Söin toisen ihmisen tekemiä epäluomuja, valkoista jauhoa sisältäviä nuudeleita ja lisäainepitoisesta kookosmaidosta tehtyä kastiketta, jossa oli epäluomuja herkkusieniä ja epäluomua keltaista paprikaa. Istuin taas tietokoneeni ääreen, koska poikaystäväni tiskasi.

Ennen nukkumaanmenoa mietin unelmia, pikkukaupunkia, masennuspäiviä, vielä epäolemassaolevia uusia superhyväpalkkaisia töitä ja epätoivoa. Nukkumaanmeno ei ole vieläkään tapahtunut. On epävarmaa, koska se tulee tapahtumaan, kuten usein tällaisina päivinä.

Tämä kirjoitus on inspiroitunut Johanneksen blokista, joka on löytynyt Daily Ekon blogilistalta.

Ei kommentteja: