lauantai 10. syyskuuta 2011

Rumpali


Toim.huom. Tästä piti tulla vaan pieni yleisten kuulumisten päivitys, mutta teksti alkoi elää omaa elämäänsä.

Olen jälleen Lyonissa, omassa huoneessa, omien tavaroiden (lue: oman sotkun) keskellä. Ihanaa, kun voi olla ihan omalla tavallaan ja omassa rauhassa. Paluu Ranskaan on sujunut vaihtelevasti, töitä on vähän peruuntunut ja alku takkuili muutenkin, mutta enimmäkseen on ollut hyvä fiilis ja uusiakin töitä on luvassa.

Kun tulin Suomesta, ehdin juuri ja juuri nähdä muutaman ystävän ja hoitaa pari pakollista byrokratiahommaa, kun tulikin lähtö loman jatkoajalle Ardèche'iin uuden poikaystäväni kanssa. Sivulauseessa piti nyt tuokin mainita sitten.

No okei, ihan vähän siitäkin aiheesta. Suhtaudun melko rauhallisesti siihen, mitä uudesta suhteestani tulee. Kyseessä on minua 3 vuotta nuorempi kundi, joka on ammatiltaan rumpali. En ole aikaisemmin ollut minua nuoremman (tai edes samanikäisen) miehen kanssa parisuhteessa. Hassua.

Tämä rumpalikundi on aika monella tapaa minunlaiseni ihminen. Ja aika ihana. Käynpä huvikseni läpi muutaman tärkeän kohdan listastani. Check = pitää erittäin suureksi osaksi paikkansa. Koska emme ole robotteja. Blondikin sen älyää.

1. Avoin elämään erilaisissa ympäristöissä ja mahdollisesti jopa eri maissa --- 15. Avoin teatterille ja kaikenlaiselle esittävälle taiteelle, kiinnostunut, tulee mielellään katsomaan niin minun esityksiäni kuin muitakin teatteriesityksiä, konsertteja, jne. --- 35. Samantyyppisiä mielenkiinnon kohteita kuin minulla, mahdollisesti joitain yhteisiä harrastuksia ja/tai intohimoja. --- 38. Tykkää matkustaa ja tehdä spontaaneja retkiä. --- 39. On kotonaan niin metsässä kuin suurkaupungissakin.

Check. Kutsuu minut konsertteihinsa (jotka ovat aina loistavia), tulee mukanani esityksiini ja on kiinnostunut projekteistani. Poimii Suomessa kanttarelleja ja mustikoita ihan innoissaan. Opettelee innokkaasti suomea, ei oikeastaan taitaisi panna pahakseen Suomeen muuttoakaan.


2. Uskaltaa tehdä spontaanejakin päätöksiä ja ottaa riskejä. --- 4. Tekee sitä, mistä nauttii, mutta on aikuinen eikä pelkää velvollisuuksia ja vastuuta. --- 28. Innostuu melko helposti, mutta harkitsee tarkkaan isoja päätöksiä. Check. Ammattimuusikko, hoitaa raha-asiansa yms. huolellisesti ja tekee aina sen minkä lupaa. Tuli tapaamaan minua Suomeen kesällä, vaikka suhteemme oli vielä epämääräisessä tilassa.

5. Rakastaa minua ja näyttää ja kertoo sen minulle. - Check, mutta rakkaus on vielä hänelle liian iso sana, mutta tykkää minusta valtavasti ja näyttää ja kertoo sen minulle. Edit: No tulihan se r-sanakin sieltä. Suomeksi tietenkin. 7. Haluaa sitoutua ja on siihen valmis ja kykenevä. Haluaa kyllä olla kanssani ja on enemmän sitoutuvaa tyyppiä, mutta läpi paistaa vielä ihan pikkiriikkisen sellainen nuoren miehen halu saada lisää kokemuksia ja pysyä vielä sinkkuna. Katsellaan.

8. Sosiaalinen, tulee hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa. --- 12. Kunnioittaa luontoa, ihmisiä ja eläimiä. Check. Tuli Suomen reissulla kanssani polttareiden suunnittelutapaamiseen ja laittoi kavereilleni ruokaa kultainen paljettihattu päässä. Kaverini olivat tietenkin aivan myytyjä. Rakastaa kissoja. Kierrättää. Ostaa luomua.

10. Ei hermostu turhasta, rauhallinen ja rento. --- 13. Osaa myöntää, jos on väärässä, eikä syyllistä toisia omista virheistään tai huonoista fiiliksistään. Hermostuu helposti, mutta ei tosin aina. Katsellaan. Ajoittain kyllä osaa tunnistaa myös omat heikkoutensa, mutta muutaman kerran kaikki on ollut minun syytäni. Jälkeenpäin uskaltaa kuitenkin nöyrtyä ja analysoida asioita rakentavammin - yleensä siinä vaiheessa, kun allekirjoittanutkin nöyrtyy.


11. Pitää tärkeimpänä elämässä omaa ja muiden onnellisuutta, priorisoi ihmissuhteet työn ja rahan edelle. --- 16. Tsemppaa minua ja muita ihmisiä ympärillään, tykkää ilahduttaa ja auttaa. --- 21. Empaattinen ja välittävä, kunnioittaa toisia ja ottaa heidät huomioon. Check. Aaaah. Ihanaaaaa. Tsemppaa ja rohkaisee minua duunijutuissa ja antaa loistavia neuvoja. Haluaa pitää minusta huolta ja auttaa aina, jos tarvitsen apua. Ei suostu eikä pysty nukkumaan, jos minulla on paha mieli vaan haluaa lohduttaa minua.

17. On ollut aiemmin ainakin yhdessä vakavassa ja kohtuullisen pitkässä suhteessa ja erosta on jo hieman aikaa. Vain lyhyitä suhteita takana. Ei välillä kommunikoi kovin rakentavalla tavalla, mutta meillä on toisaalta myös hyvin erilaiset "keskustelukulttuuriset" taustat. 19. Haluaa hoitaa parisuhdetta ja puhua asioista avoimesti. --- 20. Tuntee itsensä, tunnistaa omat vahvuutensa ja heikkoutensa ja haluaa kehittää itseään. Check. Vaikka kompuroi välillä. Kuten allekirjoittanutkin.


23. Urheilee ja pitää huolta terveydestään ja muutenkin itsestään sisäisesti ja ulkoisesti. Check, lähtee lenkille kanssani ja haluaa aloittaa Alexander-tekniikan ja on nyt kovasti innostunut syömään kasvispainotteisesti.24. Käyttää alkoholia vain vähän tai ei ollenkaan eikä polta tupakkaa. Melkein-check. Noh, ranskalainen, joka rakastaa viinejä. Mutta myös ranskalaisella kohtuudella, onneksi.

26. Luottaa minuun. Ei ole omistushaluinen eikä mustasukkainen, mutta haluaa silti tuntea olevansa erityisasemassa minun elämässäni. Check. Sanoo olevansa mustasukkainen, mutta ei mielestäni ole sitä ollenkaan. Ei haluaisi nähdä minua flirttailemassa jonkun toisen kanssa, eikä halua kuulla yksityiskohtia aikaisemmista suhteistani = normaalia.

29. Ei ole cool eikä esitä, uskaltaa näyttää myös heikkoutensa. --- 31. Hyvä itsetunto, luottaa itseensä. Check. Välillä. Kuten allekirjoittanutkin.

30. Erittäin viehättävä ja hurmaava. Check.


33. Kotoisa ja turvallinen. Check, mutta pieni epäilys tällä rintamalla. Liian aikaista sanoa. Täytyy totutella.

36. Kohtuullisen siisti, järjestelmällinen ja jämpti, muttei kaavoihinsa kangistunut. Check. Samanlainen siivousasenne, ja vielä hitusen järjestelmällisempi kuin minä. Hitusen.

40. Asuu Lyonissa (tai haluaa muuttaa tänne) eikä aio (ainakaan lähivuosina) muuttaa pois täältä. Check. Asuu toisella puolella jokea, vajaan 10 minuutin kävelymatkan päässä.

Siinä oli ihan vähän siitä aiheesta. Ai niin ja kun murehdin jotain, niin rumpalini toteaa: "Kaikki järjestyy." Siis suomeksi.

3 kommenttia:

Airelle kirjoitti...

wau, upeeta! peukkuja...

Airelle kirjoitti...

ei sillä, että pitäisin miehen "kiinni saamista" maailman tärkeimpänä asiana, mutta kuulostaa mukavalta, toivotaan, että saatte suksenne paremmin samaan suuntaan kuin aiemmin!

Mademoiselle Fromage kirjoitti...

Joo, oikeassa olet, ei se tärkein asia ole, mutta kiva juttu kummiskin! :) Ja varsinkin kiva juttu, kun ei tartte koko ajan miettiä jotain isoa ongelmaa, joka estää yhteisen tulevaisuuden. Sen sijaan voikin nyt fiilistellä kaikkia kivoja mahdollisuuksia siitä mitä voi yhdessä tehdä tulevaisuudessa!

Eli kyse on nyt siitä joskus aiemmin mainitsemastasi samaan suuntaan katsomisesta! ;) Ja kummasti tuntuu, että on energiaa ja luottamusta muihinkin elämänalueisiin ihan uudella tavalla!

Aurinkoisia terkkuja Lyonista! :)