lauantai 2. tammikuuta 2010

Toiveita, unelmia ja lupauksia uudelle vuodelle


Olen hieman yksinäisellä tuulella, ikävöin poikaystävääni ja tuntuu hassulta olla taas täällä lapsuudenkodissa, siellä mistä kaikki joskus alkoi. Isoäitinikin kertoi äitini sanoneen aikanaan samassa tilanteessa: "En mä voi jäädä tänne enää pidemmäksi aikaa, mä taannun täällä!" Mutta on kuitenkin aivan mahtavaa nähdä rakkaita ystäviä - esim. tänään Café Engelissä ja siinä ihan oikeassa Strindbergissä, eikä missään ranskisversiossa - ja viettää laatuaikaa, jakaa tuntemuksia ja hehkuttaa kaikkea positiivista yhdessä, sekä nauraa mitä kummallisimmille jutuille omalaatuisen perheeni kanssa kyyneleet silmissä.

Vietin ihanat uuden vuoden juhlat viidentoista ystävän seurassa vanhempieni omakotitalossa lumisen metsän siimeksessä. Ennustimme pienistä kahvikuppien alta paljastuneista esineistä mitä jännittävimpiä tapahtumia. Söimme espanjalaistyylistä perunasalaattia pavuilla, soijarouhe-riisipaistosta, itsetehtyjä kaurakeksejä, joulutorttuja vaniljarahkatäytteellä, lettuja mustaherukkahillon kera, tummaa luomupiparminttusuklaata... Puoliltaöin täysikuu valaisi talvimaiseman, kun ystäväni piti meille taianomaisen tulishow:n keskellä hankea, ennen sitä pari paikalle eksynyttä rakettia pelotteli kissan yhä syvemmälle talon alle. Kuun paisteessa kilistelimme lasejamme ja toivotimme kaikille oikein ihanaa uutta vuotta. Myöhemmin nostimme kaikille vielä tarot-kortteja, lyijypitoiset ongelmajätetinat jätin ostamatta. (Kiitos vinkistä eräälle kauniille ekobloggaajalle.)

Esineistä ennustaessa sain tärkeän oivalluksen. Kun oli minun vuoroni nostaa kahvikuppi, jonka alta paljastuisi jokin mystinen esine, löysin pienen lukon. Se oli pyöreä, ja siinä oli avaimenreikä. Pohdiskelin ääneen jotain avaimen löytämiseen ja kadottamiseen liittyvää, kun eräs viisas ystäväni totesi yhtäkkiä mutkattomasti: "Ehkä sä vaan tuijotat sitä lukkoa etkä näe, ettei ole ovea eikä seiniä." Siinäpä vasta tarkkanäköinen nainen! Unohda esteet ja huomaa mahdollisuudet! Tästä oivalluksesta - ja siitä samaisesta kauniista ekobloggaajasta - inpiroituneena, tässä muutamia toiveita, unelmia ja lupauksia uudelle vuodelle:

* Omaa rahaa: Yllättävä työkeikka, josta saan toimeentuloni alkuvuodeksi, ennen teatteriseurueen esitysten alkua! Näyttelemistä, teatterikurssien vetämistä, tanssimista tai tanssinopetusta... Tai jokin muu juuri minulle sopiva ylläriduuni.

* Onnistuminen: Että minut valitaan yhteen sellaiseen juttuun.... Siitä lisää myöhemmin, jos onni suosii rohkeaa! Ja olen aika varma, että näin käy!

* Töitä kamerankin kanssa: Joku elokuva- tai TV-rooli ois kiva, ihan pienikin! (Eikä musta tartte sit niinku ihan heti tulla superkuuluisaa, vasta niinku sit vähän myöhemmin!)

* Menestystä: Toivon, että jo löytämäni työt ja kontaktit poikisivat uusiakin projekteja ja lupaan, että aion tehdä lujasti töitä menestykseni eteen!


* Rakkautta: Parisuhteessani aion pyrkiä olemaan mahdollisimman rakkaudellinen ja rakentava myös ongelmatilanteissa, ja sama pätee tietysti muihinkin ihmissuhteisiini. Aion jatkaa ymmärrykseni ja empatiakykyni kehittämistä. Ja niinikään tavaroiden paikoilleenlaittamiskykyjeni kehittämistä. ;)

* Positiivisuutta: Teen tärkeän päätöksen ja rupean nautimaan elämästäni juuri siellä missä olen, oli se sitten pikkukaupungissa huonojen liikenneyhteyksien päässä tai missä vaan. Nyt on ehdottomasti aika lopettaa turha valittaminen! Kaikki on tähänkin asti onnistunut sijainnistani huolimatta todella hyvin!

* Tervettä itsekkyyttä: Harjoittelen tulevana vuonna myös sitä, etten kanna toisten ihmisten huolia tai ongelmia omilla hartioillani enkä syyllisty turhasta.

* Ekompaa shoppailua: En aio ostaa enää uusia vaatteita. No okei, saan ostaa itselleni uusia, mutta jonkun toisen vanhoja vaatteita: ostan siis vain kierrätettyjä/kierrätysmateriaaleista valmistettuja. Sukat ja alusvaatteet ostan mahdollisuuksien mukaan luomumateriaaleista/reiluina/kierrätettyinä, tai tavisversioina jos on pakko. Kengistäkin koitan löytää käytettyjä/ekoversioita. Tämä on suhteellisen helppo päätös, koska ostan muutenkin harvoin vaatteita. Ja löysin jo Ranskasta kivan pikku second hand-putiikin ystäväni kodin läheltä!

* Luomua ja alastonta ruokaa: Ekologinen (ja terveellinen) syöminen: Pyrin syömään mahdollisimman paljon kotimaista luomuruokaa (siis ranskalaista, jos lukijoistanikin löytyy kaltaisiani blondeja) ja vähentämään pakkausmateriaalien ostoa. Eli kipin kapin ennen Ranskaan paluuta Ruohonjuureen ostamaan kestokäyttöisiä hedelmien ja vihannesten punnituspusseja!

Siinäpä niitä vähäksi aikaa. Hyvää uutta vuotta kaikille, olkoon se täynnä rakkautta, maapallosta ja ympäristöstä välittämistä, iloa, kommunikaatiota, unelmien toteutumista, optimismia ja positiivisuutta, rauhaa, luovaa visualisointia, ymmärrystä ja sydämen äänen kuuntelemista!

Ps. Tukasta tuli tosi hyvä, ja sopivan blondi. Kampaajaystäväni antoi mojovan alen ja naureskeli, kun kerroin, etten ollut käynyt kampaajalla vuoteen. Nyt vaan sitten ekokampaamovisiittiä odotellessa... Vuoden päästä siis. ;)

2 kommenttia:

Daniela kirjoitti...

Kiitoksia kohteliaisuudesta =)

Mahtavia uudenvuodenaktiviteetteja näyttäisi olleen, ja hyvännäköisiä toivomuksiakin! Vai ovatko peräti affirmaatioita? :) Hurjasti tsemppiä näyttelijän urallesi - hyvä siitä tulee!

Mademoiselle Fromage kirjoitti...

Ole hyvä vaan :) ja kiitos kommentista ja tsemppauksesta! Joo, affirmaatiot olis ehkä vielä parempi sana niille, olet vissiin kanssa lueskellut luovasta visualisoinnista, tai sitten muuten vaan perillä asioista. :) Huomasin muuten juuri lähettämisen jälkeen, että olin kirjoittanut sun blogiin kommenttiini "täällä Ranskassa" vaikka olen nyt Suomessa eli näköjään olen siis kahdessa maassa yhtäaikaa. :D