tiistai 8. maaliskuuta 2011

Nyt uusi unelmakartta kasaan, ihana nainen!


Tänään piti lähteä treeneihin pikkukaupunkiin, mutta en mennytkään. En ole mukana tässä prokkiksessa, joten olisin vaan ollut siellä ylimääräisenä kuuntelijana. Lisäksi junat menivät tyhmästi sinne joko 45 minuuttia liian aikaisin tai 30 minuuttia liian myöhään, ja näin ollen ohjaaja totesi, että tule huomenna mielummin. Tänään siis iski yllättävä vapaapäivä, jollaisia on lähiaikoina ollut hieman liikaa.

Uusia töitä ei näköjään tällä hetkellä löydy ainakaan työpaikka- ja koe-esiintymisilmoituksia selaillen. Tai no englanninkielisen teatteriseurueen koe-esiintymiseen olisi tarkoitus mennä 31. maaliskuuta, mutta jos he nyt sattuisivat valitsemaan minut, se tarkoittaisi töitä vasta marras- tai joulukuusta alkaen. Seurue kiertelee Ranskaa englanninkielisten esitystensä kanssa.

No, kai se on myönnettävä, vaikka laiskottaa. On aika tehdä uusi unelmakartta! Muita lääkekuurini ohjeita olen noudattanut jo jonkun verran, mutta unelmakarttaterapiaa odottamassa olleet värilliset kartongit ja lehtipinot alkavat pölyyntyä huoneeni nurkassa.

Edellisestä unelmakartasta on kulunut jo 8 kuukautta ja siitä on toteutunut tai jollain tavalla toteutumassa jo muutama kohta. Tuntuu siltä, että muutamia unelmia pitää nyt tarkentaa ja selkeyttää. Aarrekarttamaailmassa mainittiin, että kannattaa miettiä tarkkaan millaisia unelmia karttaan laittaa. On tärkeää tietää, mitä ihan oikeasti haluaa. Sen mitä pyytää saattaa nimittäin saada!


Jos vaikka aloittaisin ihan nollasta, ja rohkaisisin teitä lukijoitakin pienin askelin rakentelemaan unelmakarttaanne, vaikka minun kanssani samaan tahtiin!

Ensimmäinen askel:

Mieti, mitä haluat! Mistä unelmoit? Millaiselta unelmiesi toteutuminen näyttäisi? Ovatko kaikki unelmasi varmasti omiasi? Mitä tekisit, jos mikään ei estäisi, vaikeuttaisi tai hidastaisi unelmiesi toteutumista? Tämä on vapaan mielikuvitusirroittelun vaihe. Unohda käytännöllisyys ja rationalisuus! Eteen nousevat ongelmat ratkaistaan sitten myöhemmin!

Tahdon työskennellä yhä pikkukaupungin teatteriseurueeni kanssa säännöllisesti ja jatkossakin hyvin palkatuissa ja mielenkiintoisissa produktioissa. Tahdon myös tehdä elokuva- ja televisiorooleja ja saada yhden todella ison roolin, jolla voin tehdä läpimurron (tulla tunnetuksi alan ihmisten keskuudessa) - kuvaukset voivat olla niin Lyonissa kuin Pariisissakin.

Tahdon välillä vetää kertaluontoisia tai muutaman kerran teatterityöpajoja nuorille ja aikuisille - kuitenkin niin, etteviät ne rajoita mahdollisuuksiani näyttelijäntöiden tekemiseen. Tahdon myös näytellä improvisaatioteatteriesityksessä.

Tahdon tehdä paljon töitä! (Oho puhelin soi, palkallinen avustajaduuni tarjolla elokuvaan. Sentään jotain! Heh, unelmakartan suunnittelukin näköjään auttaa työllistymään!) Tahdon saada kaikesta tekemästäni työstä todella hyvän palkan ja saavuttaa taloudellisesti erinomaisen tilanteen, jotta voin ostaa asunnon poikaystäväni kanssa ja rahaa jää vielä pakollisten kulujen jälkeen reilusti yli luomuruokaan, harrastuksiin, teatterissa käyntiin, matkailuun, ulkona syömiseen ja elokuvissa käyntiin!


Tahdon käydä tanssitunneilla ja laulutunneilla, ja erilaisilla näyttelijäntyön kursseilla! Halvoilla sellaisilla! Tahdon oppia lisää molemmista lajeista ja kehittää itseäni monipuolisemmaksi ja taitavammaksi näyttelijäksi! Tahdon vetää tanssikursseja satunnaisesti eri tanssikouluissa tms.!

Tahdon olla terve, kaunis, urheilullinen, hoikka (kirosana naistenpäivänä, mutta pakko olla rehellinen!), nuorekas (kolmekymppisyys lähestyy), lihaksikas ja notkea! Olenkin jo oikeastaan vähän kaikkia noita, joten on siis pysyttävä samanlaisena ja jatkettava terveellisiä elämäntapoja! Eläköön joka-aamuinen viherpirtelö! Tahdon mennä useammin lenkille!

Tahdon asua yhdessä poikaystäväni kanssa! Tahdon, että löydämme yhdessä meille sopivan ja yllättävän edullisen, mutta tilavan asunnon Lyonin ydinkeskustasta! (Rationaalisuus on todellakin nyt pannassa ja hullu optimismi on in!) Tahdon saada asuntolainen ja omistaa puolet asunnostamme! Tahdon, että muutamme siihen syksyn aikana ja että se on kauniissa rakennuksessa, josta on ihana näköala jokea kohti! Tahdon, että siitä tulee pienellä remontoimisella viihtyisä, upea ja kotoisa koti, jossa me molemmat viihdymme! Tahdon, että poikaystäväni löytää tulevaisuudessa yllättäen työpaikan Lyonista ja että yhteisasuminen helpottuu näin entisestään!


Toinen askel:

Nyt pitää valikoida ja selkeyttää unelmia. Tee 1-5 unelman lista, jossa unelmat kuvaillaan selkeästi. Hmm. En ehkä haluakaan juuri nyt näytellä improvisaatioteatteriesityksessä. Mutta ehkä improvisaation harjoittamisen voisi sisältää tuohon ammatillisen itsensä kehittämisen osioon. Ja ehkä terveellinen elämä nyt toteutuu ilman unelmakarttaakin. No, kokeillaan tällaista listaa:

1. Säännöllisesti lisää töitä ja mielenkiintoisia hyväpalkkaisia prokkiksia pikkukaupungin teatteriseurueen kanssa
2. Iso elokuva- tai televisiorooli (päärooli tai yksi päärooleista)
3. Lisää säännöllisiä, mutta kertaluontoisia tanssi- ja teatterityöpajaduuneja
4. Mahdollisuuksia kehittää itseään improvisaatioteatteri- ja näyttelijäntyötyöpajoissa ja tanssi- ja laulutunneilla
5. Ihana, edullinen, pysyvä, tilava ja Lyonin keskustassa sijaitseva yhteinen koti minulle ja poikaystävälleni

Kolmas askel:

Valitse unelmakartan pohjaväri, eli käy kirjakaupassa tai haali jostain muualta iso värillinen kartonki tai paperiliuska, miksei jopa vanha muistitaulu, mihin voi liimata kuvia ja tekstejä ja kirjoittaa. Minulla on mistä valita juuri nyt, ostin monta kartonkia kirjakaupan loppuunmyynnistä. Violetti ja keltainen houkuttelevat juuri nyt. Hmm, ehkä keltainen! Toisaalta oranssikin on kiva, ja viime kerralla turkoosi inspiroi eniten. Katsotaan! Pohjaväriä valitessa pitää myös muistaa, että liimatuilla kuvilla voi (tasa)painottaa kokonaisuutta haluamaansa suuntaan.


Neljäs askel:

Seuraavaksi eikun leikkelemään unelmiasi symboloivia kuvia ja tekstejä lehdistä, vanhoista seinäkalentereista, postikorteista, jne. Ja omia valokuviakin voi ja kannattaa käyttää. Jos on itsestä kiva ja positiivinen kuva, sen voi vaikka liimata unelmakartan keskelle. Itselläni juuri sellaisen unelmakartan unelmat ovat toteutuneet kaikkien tarkimmin.

Seuraavalla kerralla siis kolme viimeistä vaihetta, ettei mennä liian isoin harppauksin eteenpäin. Viides askel eli kuvien sommittelu unelmakarttaan, kuudes askel eli liimaaminen ja seitsemäs askel eli kartan asettaminen näkyvälle paikalle. Näistä vaiheista kiireisille unelmakarttailijoille tietoa täällä, tosin hieman eri askelin, mutta samalla perusidealla.

Nyt lähden lenkille ja ruokakauppaan ennen vapaaehtoisrunoesityksen harjoituksia! Se on jännä esitys, mukana on eri kansallisuuksia ja kahdeksasta eri runosta on käännökset 5-15 kielelle! Minä ja ystäväni S olemme vastuussa suomenkielisestä annista. Onneksi ihana isoäitini auttoi käännöstyössä ranskasta suomeksi, meinasi mennä puurot ja vellit sekaisin monimutkaisten runojen maailmassa. Toivotaan, että produktio poikii palkallisia, eikun todella hyväpalkkaisia töitä! Hullu optimismi kunniaan!

Ja loppuun lainaan itseäni:

Women! Love yourselves, respect yourselves, make yourselves happy! And never depend on anyone else to do so. If they do, great. If they dont, it's not your problem.

HAPPY WOMEN'S DAY!

9 kommenttia:

siniann kirjoitti...

Unelmakartta on loistava idea selkeyttää myös itselleen mitä tulevaisuudelta haluaa. Itse tein samaisen kartan, kun tuntui että elämä tökkii. Siitä kartasta saavutin melkein jokaisen etapin, olen siitä erittäin iloinen! Nyt on vain yksi toive, löytää työpaikka tai päästä opiskelemaan :) eiköhän se ajan kanssa tule!

Tsemppiä ja hyvää naistenpäivää!

Mademoiselle Fromage kirjoitti...

Kiitos samoin Sini!! Ajattelinkin sinua kun luin kerran kauan sitten tekstiäsi ja meinasin ehdottaa unelmakartan tekoa, loistavaa että olet tehnyt sen! :) Kaikkea hyvää, kyllä se työ-/opiskelupaikka sieltä tulee myös pian, ihan varmasti! :)

Airelle kirjoitti...

ja miten teet, mademoiselle f, kartan kanssa, kun asut kahdessa paikassa, niin kuin minä? välillä "kotona" ja välillä poikaystävän luona? pitäisikö kuljettaa mukana vai pitâä siellä, mikä minulle on koti?

Mademoiselle Fromage kirjoitti...

Sori myöhäinen vastaus Airelle, on ollut hoppu ja sen jälkeen keuhkoputkentulehdus... Itse pidän unelmakarttaa omassa kodissani seinällä, mutta riippuu varmaan missä vietät enemmän aikaa. Ja unelmakartan laittaminen seinälle voi myös olla tapa vallata tila "omaksi".

Vinkki unelmakartan mukana pitämiseen, jos sulla on kannettava tietokone: ota siitä kuva ja laita kuva tietsikan näytölle taustakuvaksi! :)

Anna kirjoitti...

Keuhkoputkentulehdusta on liikkeellä, mäkin olen saman taudin "kourissa," toivottavasti voit jo paremmin!

Odotan kovasti, että magnoliat alkavat kukkia täälläkin pian että ehtivät ennen kuin lähden pääsiäislomalle :)

haastoin sinut blogissani, vastaile jos on unelmakarttailulta aikaa:
http://englantiin.blogspot.com/2011/03/haastetta-pukkaa.html

Airelle kirjoitti...

loistava idea tuo taustakuva-jutsku!
toivottavasti voit jo paremmin!!!

RunoTalon Sari kirjoitti...

Tosi hieno ja inspiroiva kirjoitus aarrekarttailusta. Voisinko mitenkään saada luvan laittaa linkin tähän kirjoitukseen kuvan kera aarrekarttamaailmaan? Tekisin seuraavan postaukseni siis. Haluaisin käyttää tuota kasvokuvaa hymyilevästä huivitytöstä, joka on oikealla sivupalkissa. Linkityksen voisin tehdä, mutta tuota kuvaa en tohdi lainata kysymättä, vaikka lähteen mainitsenkin. Se on hyvä kuva :)

Mademoiselle Fromage kirjoitti...

Anna: Kiitoskiitos!!!! Vastailen kun ehdin, on ollut kiirus... :)

Airelle: Joo eikö olekin, kulkee näin kätevästi mukana... Joo olen jo terve, valkosipulia ja spirulinaa vaan aamulla vihersmoothieen ja johan lähti nopeasti paraneminen käyntiin! :)

Sari: Toki voit laittaa linkityksen, ja kuvan myös! Tuo kuva on korumainoksesta, joten mielestäni vapaassa käytössä... :) Kiitos kivasta kommentista!

RunoTalon Sari kirjoitti...

Hienoa - nappaan kuvan matkaani :)