sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Elämän kivoimmat asiat ja vuoden eka flunssa


Flunssa iski puun takaa. No okei, olin vähän jo osannut odotella sitä. Olin jopa kutsunut sitä nukumalla liian vähän. Unohtamalla aamuviherpirtelöt ja spiruliinat. Tanssimalla hulluna hip hoppia/breakdancea.

Olen ottanut käyttöön tutut keinot: Lepäämisen, D-vitamiiniannoksen lisäämisen, valkosipulin, inkiväärin, laadukaan hunajan, probiootit, C-vitamiinin ja monipuolisen ja värikkään ruuan syömisen. Lisäksi nappasin ravintoneuvoja Kimberley Snyderiltä immuniteettiteen reseptin:

Inkivääripaloja mukin pohjalle, melkein kiehunut vesi päälle, annetaan jäähtyä hetki, puristetaan puolikas sitruuna sekaan ja päälle ripaus cayennepippuria. (Itse lisäsin ihan lopuksi myös ison teelusikallisen hunajaa.)


Kun tulee kipeäksi, joutuu usein jättämään väliin monta kivaa ja/tai "pakollista" asiaa. Jollei siis pakota itseään liikkeelle, jolloin taas joutuu yleensä jättämään myöhemmin väliin vielä enemmän asioita, kun tauti ei ota parantuakseen.

Jos en olisi sairastunut, olisin eilen mennyt treenaamaan beatboxausta ja hip hoppia/breakdancea. Olisin jäänyt workshopin jälkeen teatterimme tupaantuliaisiin ja tavannut pinon kiinnostavia teatterialan tyyppejä.

Tänään olisin leiponut omenapiirakan ja tehnyt porkkana-punajuurisalaatin ohjaajaystäväni ihanan naisystävän synttäreille. Sitten olisin mennyt sinne synttäreille, niiden kotiin, metsän, maaseudun ja vuorten keskelle. Olisin tavannut kivoja teatterialan tyyppejä ja muita hippejä ja taidevaihtoehtotyyppejä.


Nyt olen sitten vaan kotona. Olen lähinnä syönyt, juonut immuniteettiteetä, maannut sängyssä, nukkunut, roikkunut facebookissa, juonut Yogi-teetä, ajatellut kaikenlaisia ajatuksia, syönyt lisää, pessyt päättyvän viikon treenivaatteet, jutellut skypessä ystävien ja perheen kanssa, juonut lisää erilaisia teejutskia ja ajatellut lisää kaikenlaisia ajatuksia.

Luopuminen oli yksi ajattelemistani asioista. Koetin vaan hyväksyä, että nyt on levättävä. Onnistuin melko hyvin pienen taistelun jälkeen.

Toinen ajatuksista oli elämän kivoimmat asiat. Tässä pieni lista:

- Sylissä olo

- Toisten auttaminen ja tsemppaaminen

- Tanssiminen erilaisiin musiikkeihin, joissa on sitä jotain

- Erilaisten Yogi-teelaatujen pitäminen varastossa

- Rakastelu

- Metsässä samoilu (ja mustikat ja kanttarellit, tms.)


- Hieronta

- Ystävien ja rakkaiden kanssa rupattelu ja hihittely

- Melvitan Myski-inkivääri-hajuvesi

- Herkullisen ja terveellisen (no okei, joskus myös epäterveellisen) ruuan syöminen


- Se, että saa tehdä työkseen sitä, mitä rakastaa

- Aamut, jolloin saa nukkua pitkään

- Saunominen oikeassa saunassa ja uiminen järvessä sen jälkeen

- Rakkaus


- Uusien kivojen ihmisten tapaaminen ja yllättävät "syvälliset" keskustelut

- Salaiset ylpeys- ja onnellisuuskohtaukset, kun onnistuu jossain, mitä on harjoitellut ja mikä on ollut vaikeaa

- Halaukset silloin, kun molemmat haluavat halata yhtä kauan ja lujaa

- Joogan jälkeinen raukea rauha


- Vedenalaisen äänimaailman kuunteleminen

- Auringonkukkapellot

- Näytteleminen inspiroivien ja läsnäolevien vastanäyttelijöiden kanssa

- Kun saa tietää, että on auttanut ja tsempannut jotain ihmistä

Viimeisin tapahtui, kun luin blondi.patonkimaassa@gmail.com-osoitteen mailit pari päivää sitten piiiiiitkästä aikaa. Löysin viestin, jossa eräs blogia lukenut henkilö kertoi minulle, että blogini oli auttanut ja inspiroinut häntä paljon, ja että sen ansiosta hän oli saanut tehtyä itselleen kauniin unelmakartan, jonka kuvan hän lähetti minulle. Ihanaa. Parasta. (Saa lähettää lisää tuollaisia maileja!)

Valoa, voimaa ja mielenrauhaa syksyyn kaikille teille, pitäkäähän huolta itsestänne ja toisistanne - tässä nimenomaisessa järjestyksessä!!

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen juonut flunssaan: tuoretta inkivääriä, sitruunaa, anista, chiliä ja kanelia. Hyvä flunssa-juoma. Muista terveys-pirtelöt! Terkkuja, T & S

Aino V kirjoitti...

Mullakin on vakaa aikomus jo tovin verran tehdä se unelmakartta,sun esimerkin rohkaisemana (kerron sit ku toteutan aikeen). Kyllä, on kiva lukea miten sun unelmat toteutuu siellä Ranskanmaalla alkunihkeyksien jälkeen, ja kuulumistesi lukeminen on monesti inspiroivaa! Lämpimin ajatuksin Helsingistä T:A

Mademoiselle Fromage kirjoitti...

Kiitos T, hyvältä kuulostava resepti, pitää kokeilla!! :) Ja juu, terveyspirtelöt pitää heti ottaa käyttöön kun vaan saan itseni luomukauppaan ostamaan vihreää ja spiruliinaa..

Kiitos Aino kommentista, ja suosittelen tosiaan lämpimästi unelmakarttoja, loistava väline omien toiveiden hahmottamiseen, selkeyttämiseen, toteuttamiseen. Ne ikäänkuin ohjaavat sinua tekemään oikeita valintoja! :)

Halit teille kaikille T & S& A!!!!! <3

Anonyymi kirjoitti...

Ai ihanan positiivinen kirjotus flunssasta huolimatta. Parane pian että pääset taas työn touhuun. Kantsii hoitaa tauti pois eikä lähteä liian aikasin liikenteeseen.
Onko teillä ihan uusi teatteri, jossa nyt sitten on teidän omia esityksiä,vai kuinka,Lyonissako?Sehän on ihan huippua.Valmisteletteko jotain tiettyä?Uteliaisuus vaivaa nimittäin.Olis kiva kuulla enemmänkin Lyonin ja teidän teatterijuttuja.
paranemisterkuin Liisa

Mademoiselle Fromage kirjoitti...

Kiitos kommentista Liisa! Kyse on keskisuuresta lyonilaisesta teatterista, jonka prokkikseen koe-esiinnyin alkuvuodesta ja minut valittiin mukaan (90 haki, 6 pääsi, hihiii!). Olen siis vaihtanut (taas) seuruetta, mutta edelleen freelancer-tyyppisesti jatkan työskentelyä à droite et à gauche, eli vähän missä sattuu! :) Tämä kuukauden mittainen workshop valmistelee ensi kuun harjoituskautta, jonka tuloksena on sitten marraskuussa hip hop-tanssia, beatboxausta ja commedia dell'artea yhdistelevä spektaakkeli. Kivaa ja energistä syksyä!! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitti vastauksesta.Kiva kun viitsit antaa selvityksiä uteliaille. On vaan kiva tietää miten jutut (esim. teatterijutut) toimii vaikkapa jossain Lyonin kaupungissa.Hyviä jatkoja sinne
liisa

Mademoiselle Fromage kirjoitti...

Eipä kestä, kivaahan tällaisiin on vastailla! :) Laitan vaikka aiheesta vähän enemmän myöhemmin ihan postaukseksi asti, kun taas on aikaa kirjoitella. :)